Afhængighed

Afhængighed af rusmidler

Der er ikke nogen enkeltstående årsag til, at et menneske udvikler afhængighed. Ofte vil det være en kombination af psykologiske, sociale og biologiske faktorer.

Personlige problemer skaber afhængighed

Afhængighed af rusmidler kan være et symptom på, at der er fundamentale problemer i dit liv, som du ikke kan tackle på en måde, der er til at holde ud. Afhængighed kan også skyldes personlighedsforstyrrelser.

Afhængighed giver dig nye problemer

Rusmidler giver andre og nye problemer i din hverdag. Hurtigt kan du komme til at bruge det meste af din energi på at opnå rus og påvirkning. Job, familie, hobbies og dine andre personlige værdier kommer i anden række.

Afvænning giver dig andre problemer

Det er overvældende og angstprovokerende at blive ædru eller clean. Din sindstilstand ændrer sig, og du møder de vanskeligheder, som du holdt på afstand gennem rusmidlerne.

Et liv uden rusmidler er en udfordring

Det kræver mod og anstrengelser at holde sig fri af misbruget. Du skal omlægge dine tidligere vaner, og du skal bruge kræfter på at finde nye måder at leve på.

Vi hjælper dig mod målet, som er anstrengelserne værd

På Sydgården støtter vi dig i kampen for at blive fri af afhængighed. Vi hjælper dig til at sætte realistiske mål og står til rådighed med oplysning og terapi – også hvis du får et tilbagefald undervejs.

Og vi glæder os sammen med dig, når du genfinder din livslyst og livsglæde.